Lesene kadi za kopalnice


Naravno, elegantno, sproščujoče

Zakaj so ovalne lesene kopalne kadi primerna rešitev za kopalnice?

Rezultati raziskav, ki so bile izvedene v zadnjem času, kažejo, da je bil les neupravičeno izključen iz uporabe v "vlažnih prostorih", kot so kopalnice in drugi sanitarni prostori kot "nehigienski material". Ena od takih raziskav je bila izvedena v ZDA, njeni rezultati pa so povzeti v nekoliko osnovnih točkah.

  • Ob prisotnosti bakterij, ki so običajne v gospodinjstvih in tudi v zdravstvenih ustanovah, je dokazano,da ima les enako, ponekod pa celo boljše antibakterijsko delovanje v primerjavi s polimernimi materiali.
  • Potrjeno je bilo, da struktura lesene površine ne vpliva v večji meri na razvoj mikroorganizmov, kar pomeni, da ni veliko razlike med gladko in hrapavo površino.
  • Kot je bilo predvideno, največji vpliv na higienske lastnosti lesa kot materiala v kopalnicah in drugih sanitarnih prostorih ima njegova vlažnost. To pomeni, da čim manj je na njegovi površini vode (vlage), toliko manjša bo možnost za razvoj bakterij. Treba pa je povedati, da problem pri tem predstavlja porozna struktura lesa, v kateri se nabira vlaga, ki predstavlja osnovni predpogoj za razvoj mikroorganizmov.
  • Nekatere od naravnih osnovnih sestavin lesa, kot je na primer tanin (ki je zlasti prisoten v boru, macesnu in hrastu), bistveno povečajo njegovo antibakterijsko lastnost.
  • Lastnosti lesa, kar zadeva čiščenje, vzdrževanje in dezinfekcijo, so v primerjavi z drugimi materiali zelo podobne.

Vse omenjeno je razlog, da se les kot material za kopalnice in sanitarne prostore oziroma za izdelavo kopalniške opreme vrača v uporabo. Takšne kadi je tržišče odlično sprejelo, sprva največ za uporabo v gospodinjstvih, v zadnjem času pa jih vse več naročajo hoteli in razni drugi turistični objekti. Izkušnje iz uporabe takih kadi dokazujejo, da ni nobenih problemov niti s higieno niti z vzdrževanjem in čiščenjem.

Morda je zaradi tega sedaj čas, da se les skozi glavna vrata vrne kot material za kopalnice in druge sanitarne prostore?

Naše ovalne ofuro lesene kopalne kadi so na voljo dolžine od 110 do 180 cm, širine do 80 cm in višine 60 cm. Izdelujemo jih izključno po vašem naročilu. Cena se oblikuje od velikosti kadi in željenih dodatkov.

Spoznajte ovalne lesene kopalne kadi Vivatubs za kopalnice.