Prijetna priporočila


Sprostite se in uživajte

Polnitev kadi z vodo in priprava na užitke!

Polnjenje vode traja približno 40 minut, odvisno od velikosti kadi. Ko je kad napolnjena z vodo je čas, da pripravimo drva, prižgemo ogenj in začnemo z ogrevanjem vode. Naše lesene vroče kadi se grejejo izključno na suha drva, uporaba drugih goriv ni dovoljena. 3 vreče suhih drv bo dovolj za eno gretje, odvisno predvsem od zunanje temperature.

Kot vse ostale fizične aktivnosti, tudi kopanje v vročih lesenih kadeh prinaša nekaj varnostnih in zdravstvenih rizikov. Ti so v principu enaki, kot pri kopanju v domači banji. Kakorkoli rizike zmanjšamo z seznanitvijo naslednjih priporočil.

V primeru, da so v vroči kadi tudi otroci, bodite nanje še posebej pozorni. Otrok nikoli ne puščajte brez nadzora staršev oziroma odgovorne osebe. Plezanje na ali skakanje v kad je močno odsvetovano.

VIVATUBS navodila za uporabo

Najvišja dovoljena temperatura vode za kopanje v vroči leseni kadi je 40 stopinj celzija

Najvišja dovoljena temperatura kopeli je 40 °C, priporočena, dovolj za prijetno izkušnjo pa med 37-39 °C. V vroči kadi je tudi termometer za spremljanje temperature vode.V primeru gretja na drva, je pomembno, da pri temperaturi 36 °C prekinete dovod zraka, kar bo upočasnilo segrevanje vode. Voda v lesenih vročih kadeh na drva se segreva postopoma, zato ni strahu pred oparinami.

Med kopanjem v vroči kadi je potrebno popiti dovolj vode

Priporočljivo je, da med kopeljo popijete dovolj vode; za 4-urno kopel je priporočen najmanj 1 liter vode.

Kljub temu, da uživanje vina ali šampanjca dodatno okrepi vzdušje in izkušnjo vroče kopeli, pa alkohol nikakor ni nadomestek za vodo. Uživanje žganih pijač ni priporočljivo.

Uporabniki lesene vroče kadi naj bodo oblečeni v kopalke.

Kopalci se naj stuširajo pred vstopom v vročo leseno kad

Naš namen je, da je vaša izkušnja kopanja v vroči leseni kadi čim bolj koristna, naravna in zdrava.

Ne svetujemo, da v vodo dodajate posebne kemikalije, tudi ne pogosto uporabljenih klorovih tabletk. Klor je kemijski element, ki lahko povzroči alergijske reakcije s sintomi srbečice kože in oči. Potrebno je vedeti, da stuširan kopalec 200 krat manj onesnaži vodo kot ne stuširan pred vstopom v vročo leseno kad. Odmrle kožne celice, losioni in drugi kozmetični preparati so odličen vir razmnoževanja bakterij. Za to je ključno, da se kopalci na hitro oprhajo, pred začetkom uživanja v leseni kadi

Posvetujte se svojim zdravnikom, če:

Osebe s težavami srca ali dihal in nosečnice naj se pred kopanjem posvetujejo z osebnim zdravnikom.

Po kopanju

Temperatura vode se v leseni kadi, zmanjšuje zelo počasi. Torej, če imate namen uporabljati kad več zaporednih dni, lahko dogrevate in hitreje spet dosežete željeno temperaturo vode. Že sam les ima antibakterijske lastnosti. Z dodajanjem sredtev za nižanje faktorja ph, vaša voda ostane dlje časa neoporečna. Lahko malo vode spustite skozi odtok in dolijete svežo. Če se odločite za celotno praznitev in ponovno polnjenje, počakajte, da se štedilnik potopljen v vodo, do konca ohladi.

Kako vzdržujem čisto vodo v leseni vroči kadi in dezinfekcija kadi?

Uporabniki na različne načine vzdržujejo čisto vodo v vroči kadi. Nekateri vodo – podobno kot japonske kopeli Ofuro, po večkratni uporabi izčrpajo iz kadi, to očistijo in jo ponovno napolnijo. Za čiščenje kadi priporočamo vsestransko visoko aktivno razkužilo v obliki vodotopnega praška.

Za vzdrževanje ph vrednosti vode je na voljo več kemičnih sredstev, ki pa niso priporočljiva. Za enostavno in varno vzdrževanje čiste vode priporočamo uporabo bromovih tabletk v plovcu ali sredstev za zniževanje ph faktorja vode.

DEZINFEKCIJA KADI: Če želite, lahko pred vsakim ponovnim polnjenjem kadi, razpršite po notranjosti lesene kadi dezinfekcijsko sredstvo. Priporočamo uporabo izdelka ECOCID S - prašek, ki se zmeša z vodo. Več informacij o dezinfekciji: https://www.ecocids.si/splosna-uporaba/

Ecocid S je vodotopni prašek za pripravo raztopine za razkuževanje. Sredstvo je dokazano učinkovito tudi proti Koronavirusu. Ecocid S je vaš zaveznik v boju proti virusom. Ima širok virucidni, baktericidni in fungocidni spekter delovanja.

ECOCID navodila za uporabo