Splošni pogoji

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko www.lesenekadi.si. S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov.

Varnost

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) smo zavezani se k varovanju zasebnost naših uporabnikov.

Uporabnik prevzema vso odgovornost za verodostojnost osebnih in kontaktnih informacij. Kontaktne informacije uporabljamo le v primeru, ko je potrebno vzpostaviti stik z obiskovalcem ter za občasno pošiljanje informativnega gradiva.

Osebne in kontaktne informacije ne bomo uporabili v nobene druge namene, ne bomo jih razkrivali tretjim osebam. Podatke varujemo v skladu z veljavno zakonodajo iz področja varovanja osebnih podatkov.

Informacije, ki jih podajo uporabniki, glede vsebin na portalu, veljajo za nezaupne in nezaščitene (razen v kolikor ni to izrecno navedeno s strani uporabnika), s čimer si pridržujemo pravico, da te informacije prosto uporabljamo, razmnožujemo, razkrivamo in širimo brez omejitev in navedb vira. IP-naslov uporabnika bomo uporabili le v primeru ugotavljanja težav s strežnikom in urejanju portala.

Tako imenovani piškotki (cookies) nam omogočajo vodenje evidence o obiskih. Povedo nam, katere dele portala ljudje obiskujejo in v kakšnem številu. S to tehnologijo se ne zbirajo osebni podatki o posameznih uporabnikih, ampak analiziramo samo skupne informacije. Izključni namen tega je izboljšanje vsebin in uporabe portala.

GDRP

Z izpolnjenim in oddanim naročilom v spletni trgovini https://lesenekadi.si/trgovina/, dovolite pošiljanje svojih podatkov (GDPR uredba). *

Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov info@lesenekadi.si. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, nam prosimo pišite na info@lesenekadi.si

Hkrati postanete prejemnik naših občasnih obvestil in ponudb. Za tovrstno pošiljanje hranimo v naši bazi samo vaš E-mail naslov.

Možnost odjave boste imeli tudi na vsakem našem nadaljnjem poslanem obvestilu.

Vračilo izdelka

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik v skladu s 43 členom, točka č, Zakona o varstvu potrošnikov, pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Vrnitev prejetega blaga, v roku za odstop od pogodbe, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora najkasneje v 30. dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti na naslov:

VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p., Goriška cesta 23, 3320 Velenje, Slovenija

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Če je potrošnik blago prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala ne da bi za to bil kriv potrošnik.

Reklamacije in informacije

V primeru, da ima blago napako, potrošnik lahko blago reklamira. Vrnjeno blago mora biti čisto, nepoškodovano, brez madežev in v originalni embalaži, sicer ga ponudnik ni dolžan sprejeti in bo na stroške pošiljatelja vrnjen kupcu. Vračila izdelkov se vršijo s Pošto Slovenije. Vračilo izdelka je potrebno predhodno najaviti na telefonsko številko +386 (0)590 44 340. Poslali vam bomo reklamacijski zapisnik, katerega prosimo, da v celoti izpolnite, saj predstavlja ključni dokument za uspešno reševanje reklamacije in je obvezen del vrnjene pošiljke. Nenajavljenih pošiljk ponudnik ni dolžan sprejeti in bodo na stroške pošiljatelja vrnjene.

Odstop od naročila pred dostavo

V primeru napake pri naročanju preko www.lesenekadi.si lahko kupec naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko +386 (0)590 44 340 ali pisno na e-mail naslov: info@lesenekadi.si.

Izdelki, ki jih ni na zalogi

V izrednih primerih je mogoče, da izdelkov ni več na zalogi, kar bo vidno pri samem izdelku. Če želite vedeti, kdaj bo izdelek ponovno na zalogi, nam pišite na info@lesenekadi.si.

Izdelka, ki ni na zalogi, preko spletne trgovine ne morete naročiti.

Pogodba in naročilo z obveznostjo plačila

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Cena v spletni trgovini lesenekadi.si je za enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@lesenekadi.si

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p., Goriška cesta 23, 3320 Velenje, Slovenija

Načini plačila

Lesenekadi.si  omogoča naslednje načine plačila:

po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p.

Cene

Vse objavljene cene so v evrih. Cene vključujejo DDV, razen kadar ni izrecno napisano drugače. Cene veljajo od 30.7.2020 do nadaljnjega.

Ob nakupu preko interneta veljajo cene, ki so objavljene na strani kot aktualne (tudi akcijske cene). Razviden je tudi strošek poštnine.

Vse ponudbe, računi in dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo, ki velja v Republiki Sloveniji.

Cenik se lahko spremeni brez predhodnega obvestila.

V ceni ni všteta dostava. Pri tem upoštevajte pogoje o dostavi.

Dostava

Artikli, naročeni na www.lesenekadi.si, gredo na pot v najkrajšem možnem času.

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni . Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, pa lahko paket prevzamete na najbližji pošti.

Stroški pošiljanja za Slovenijo znašajo:

DOSTAVA PTT  DO      5 KG= 3,81 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO   10 KG= 4,64 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO   20 KG= 6,34 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO   30 KG= 6,71 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO   40 KG= 9,76 EUR z DDV 

DOSTAVA PTT DO   50 KG= 11,35 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO   75 KG= 12,20 EUR z DDV

DOSTAVA PTT DO 100 KG= 15,86 EUR z DDV

Strošek za odkupne pošiljke je dodatno 1,80 EUR z DDV.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Splošne informacije

Naslov: VITA BAROS,  Mojca Bohak, s.p., Goriška cesta 23, 3320 Velenje, Davčna številka: SI44602049, Matična številka: 7029276, TRR: SI56 60000-0000627758 – odprt pri Hranilnici LON, BIC: HLONSI22

Informacije in naročila:

Telefonska naročila v delovnem času na brezplačno telefonsko številko 0590 44 340.

Naročilo je mogoče oddati tudi preko elektronske pošte na info@lesenekadi.si

in spletne trgovine.

Splošne informacije na info@lesenekadi.si. Odgovor lahko pričakujete v roku 24ur od prejema e-sporočila.

Obvezujemo se, da bomo vaše naročilo, poslano izven delovnega časa obravnavali v najkrajšem možnem času. V kolikor želite znesek nakupa poravnati preko elektronskega bančništva, vam bomo ponudbo poslali na vaš elektronski naslov.

Po prejemu vašega naročila vas bomo pred dostavo blaga kontaktirali po elektronski pošti. V primeru, da boste nedosegljivi na navedeni telefonski številki in ne boste mogli potrditi naročila, blaga ne bomo mogli dostaviti. V kolikor želite znesek nakupa poravnati preko elektronskega bančništva, vam bomo ponudbo poslali na vaš elektronski naslov. Plačilo naj bo urejeno v dveh dneh po izdaji predračuna, sicer ne moremo zagotoviti, da bo izbrano blago še na zalogi. Blago bo odpremljeno po prejemu plačila na naš transakcijski račun.

Informativne vsebine

Vrste uporabnikov

V registracijo www.lesenekadi.si/login/ postanete član Vivatubs. Pravico do nakupa v spletni trgovini lesenekadi.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom.

Pravne informacije

Prosimo vas, da si preberete splošne pogoje uporabe spletne strani www.lesenekadi.si in poslovanje spletne trgovine www.lesenekadi.si. Ti pogoji vas zavezujejo od trenutka vstopa na naš portal ter veljajo na vseh delih portala. Ob uporabi našega portala se šteje, da ste seznanjeni z vsemi pogoji ter da se strinjate z njimi. Imamo pravico, da kadarkoli spremenimo pogoje z ažuriranjem informacij.

Dopuščamo možnost za nepravilnosti podatkov, slikovnega, zvočnega in tekstovnega materiala na spletni trgovini. Obvezujemo se, da bo poslovanje spletne trgovine potekalo v skladu z veljavno zakonodajo. Objavljene fotografije so simbolične.

Komunikacija, ki teče v elektronski obliki, se šteje kot bi bila pisna in ima veljavnost pogodbe.

Spletna trgovina deluje na območju EU, v kolikor ni drugačen dogovor med nami in kupcem. Trgovina je odprta 24 ur na dan, 365 dni v letu. Mogoče so določene omejitve v dostopu, zaradi tehničnih in drugih razlogov.

Nakupovanje in posredovanje osebnih podatkov je dovoljeno samo pravno in poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15. leta, ostale osebe morajo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Morebitne spore se rešuje sporazumno, v nasprotnem primeru bo spore reševalo pristojno sodišče v Celju.

Pravno obvestilo – blagovna znamka in avtorske pravice

Za namene tega pravnega obvestila so spletne strani skup podstrani na naslovih www.lesenekadi.si, www.en.lesenekadi.si in www.holzbadebottich.eu

VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p. je na podlagi določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsemi na spletnih straneh objavljenimi vsebinami v najširšem pomenu (besedila, slike, fotografije, skice, načrti, avdio-video posnetki). Brez pisnega dovoljenja VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p., je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, ponovno objavljanje ali drugačno razširjanje vsebin v komercialne namene. Vsebine objavljene na spletnih straneh se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah ali drugih pravicah.

Niti VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p., niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz obstoja, dostopa, uporabe in/ali nemožnosti uporabe teh spletnih strani in/ali informacij na teh spletnih straneh ali bi bila v zvezi z njimi, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p., si bo z vzdrževanjem vsebin spletnih strani prizadevala za pravilnost in ažurnost podatkov objavljenih na spletnih straneh, vendar ne jamči in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo pravilnost in ažurnost. Vsi uporabniki uporabljajo vso vsebino objavljeno na teh spletnih straneh na lastno odgovornost. VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Spletne strani vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani (linki). Narava svetovnega spleta in spletnih strani onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo povezave s teh spletnih strani. Zaradi navedenega VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne preko teh povezav.

To pravno obvestilo lahko VITA BAROS, Mojca Bohak, s.p. kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da ga v primeru uporabe spletnih strani, spremljate na teh straneh. Z uporabo teh spletnih strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate. Uporaba spletnih strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana.